همکاری با ذی‌‌نفعان داخلی در پیشبرد استقرار مدیریت دانش

سحر یاقوتی کارشناس ارشد مدیریت دانش در شرکت مشاوران توسعه آینده    سحر یاقوتی
   کارشناس ارشد مدیریت دانش
  

تاریخ انتشار:
1401/7/18
به طور کلی همکاری اقدامی عمدتا انسان دوستانه میان دو یا چند نفر می‌‌باشد که اجرای کارها را تسهیل می‌‌کند. همکاری در اغلب موارد دوستانه و در راستای تحقق اهداف طرفین همکاری می‌‌باشد. مشارکت و همکاری بیانگر یک ائتلاف داوطلبانه بوده که به عنوان مجموعه‌‌ای از برابری‌‌ها ساخته شده و مورد توافق طرفین قرار گرفته است. در ابتدای همکاری، هریک از طرفین مشارکت‌‌کننده، اولویت‌‌ها و برنامه‌‌های مختلفی داشته و باید از ابتدا درباره مزایای این همکاری و انتظارات طرفین از یکدیگر مذاکره کنند. 

همکاری در مدیریت دانش نیز لازم و ضروری است؛ زیرا اقدامات مدیریت دانش به صورت فردی نبوده و برای پیشبرد اهداف آن نیازمند همکاری با سایرین است. همانند هر همکاری دیگری، طرفین مشارکت‌‌کننده به دنبال سود و زیان می‌‌باشند. سود و زیان صرفا مالی نبوده و در برخی موارد برای بهبود عملکرد، افزایش کیفیت کاری و تحقق بهینه اهداف سازمانی است.
بنابراین اقدامات مدیریت دانش صرفا توسط تیم مدیریت دانش سازمان انجام نمی‌‌گیرد، بلکه بایستی فناوری‌‌های لازم، نقش‌‌ها و عناصر حاکمیتی، پیاده‌‌سازی مدیریت دانش را تسهیل کنند. توانمندسازهای مدیریت دانش (فرآیند، فناوری، افراد و رهبری)، در واحدهای مختلفی مستقر بوده و به همراهی و مشورت آنان نیاز است. همکاری با واحدهای فناوری برای دریافت زیرساخت نرم‌‌افزاری، اقدامات مربوط به پیاده‌‌سازی و نصب سامانه مدیریت دانش و پشتیبانی از آن، منابع انسانی به دلیل ارتباط تنگاتنگ با کارکنان و برخی از افراد کلیدی و تاثیرگذار سازمان، واحدهای فرآیندی به دلیل نفوذ در فرآیندهای سازمانی و واحدهای نظارتی مانند مدیران و معاونین برای تاثیرگذاریشان بر روی افراد و به عنوان قطب محرک مدیریت دانش در سازمان ضروری است. 

انواع مشارکت‌‌کنندگان در مدیریت دانش

به طور کلی در هر سازمان و گروهی، انواع مشارکت و همکاری و روابط وجود دارد. اولین نوع این روابط، روابط بین افراد با مشارکت‌کنندگان درون سازمانی آشکار است. گروه‌‌های داخلی که در پیاده‌‌سازی و ارائه خدمات مدیریت دانش در راستای بهبود فعالیت‌ها همراهی می‌‌کنند. همانند واحدهای منابع انسانی، فناوری اطلاعات، فرآیند و امثال آن.
گروه دوم مشارکت‌‌کنندگان درون سازمانی غیر آشکار می‌‌باشند. این نفرات همانند گروه اول به‌‌طور مستقیم در ارتباط نبوده؛ اما غفلت از آن‌‌ها مدیریت دانش را با شکست مواجه خواهد کرد. همانند سیاست‌‌گذاران سازمان، مراکز داده محور و بخش‌‌هایی از سازمان که دارای عملکردهایی براساس یادگیری هستند. 
گروه سوم مشارکت‌‌کنندگان برون سازمانی می‌‌باشند که ممکن است براساس تجربه بیشتر در پیاده‌‌سازی مدیریت دانش، به بهبود عملکرد کمک شایانی کنند.

افزایش مشارکت در مدیریت دانش

مشارکت‌کنندگان درون سازمانی آشکار

مشارکت‌کنندگان درون سازمانی آشکار چه کسانی بوده و رایج‌‌ترین فرصت‌‌ها جهت همکاری با آنان چیست؟  
  • واحد منابع انسانی
این واحد به دلیل ارتباط تنگاتنگ با افراد، از فضای رفتاری و نوع برخورد آنان آشنا بوده و با توجه به اینکه مدیریت دانش نیز فرآیندی انسان‌‌محور می‌‌باشد، نیازمند همکاری با واحد منابع انسانی خواهد بود. 
  • واحد آموزش
مهمترین هدف مدیریت دانش برطرف نمودن نیازهای دانشی سازمان و قرار دادن دانش در زمان مناسب در اختیار افراد است که این اهداف با وظایف واحدهایی همچون آموزش همپوشانی بسیاری دارد. هدف مدیریت دانش و آموزش آماده‌سازی افراد برای کار بهتر، هوشمندانه‌‌تر و سریع‌‌تر می‌‌باشد که هر یک با روش‌‌های مختلفی سعی در تحقق این هدف دارند. بنابراین استفاده از ابزارها و استراتژی‌‌های واحد آموزش کمک بسزایی در تحقق اهداف مدیریت دانش دارد. 
  • واحد فناوری اطلاعات
واحد فناوری اطلاعات در هر سازمان متولی نرم‌‌افزارها و بسترهای فناورانه می‌‌باشد. مدیریت دانش نیز برای به اشتراک گذاری دانش نیازمند بستر نرم‌‌افزای است که از همین منظر این دو بخش ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر خواهند داشت. بنابراین برقراری ارتباط مناسب با این واحد لازمه موفقیت مدیریت دانش می‌‌باشد. چرا که عموما بسترهای فناورانه ضعیف و ناکارآمد به میزان زیادی پیاده‌‌سازی مدیریت دانش را با چالش مواجه می‌‌کند.
واحد فناوری اطلاعات به دلیل شناخت بیشتر نسبت به نیازها و انتظارات کارکنان در حوزه فناوری، به مدیریت دانش در بهره‌‌گیری از ابزارها و امکانات محبوب افراد کمک می‌‌کند. علاوه بر این در رفع چالش‌‌های فنی استقرار سامانه‌‌های مدیریت دانش نقش بزرگی ایفا می‌‌کند. 

مشارکت کنندگان درون سازمانی غیر آشکار

 از آنجا که یکی از تسهیلگران پروژه مدیریت دانش حاکمیت و رهبری می‌‌یاشد، هم‌‌راستا کردن آنان با اقدامات مدیریت دانش نقش مهمی در پیشبرد بهینه پروژه دارد. منابع اطلاعاتی موجود در مراکز داده محور مانند کتابخانه‌‌ها به عنوان منابع دانشی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. 

مشارکت‌کنندگان برون سازمانی

گروه آخر مشارکت‌‌کننده‌‌های برون‌‌سازمانی هستند. این گروه‌‌ها به دلیل تجربه بالا در پیاده‌‌سازی مدیریت دانش تجارب بسیاری را داشته و همکار مناسبی محسوب می‌‌شوند. این گروه‌‌ها قادر هستند ریسک‌‌های پروژه را به حداقل رسانده و خطرات و چالش‌‌های احتمالی را پیش‌‌بینی و مرتفع سازند. علاوه بر مشاورانی که در این حوزه فعالیت می‌‌کنند، متخصصان و اساتید این حوزه در مباحث نظری بسیار تسلط داشته و قادر به کمک می‌‌باشند.  

برای جلب همکاری آماده شوید...

پس از شناخت انواع مشارکت‌‌کنندگان درون و برون سازمانی، بایستی اقدامات لازم جهت جلب همکاری و شروع مشارکت با آنان برنامه‌‌ریزی کرد. بدین منظور بایستی گام‌‌های زیر اجرایی شود.
  • کسب آگاهی درباره مشارکت‌کنندگان
پیش نیاز برقراری ارتباط و مشارکت، کسب اطلاعات لازم درباره شریک می‌‌باشد. کسب اطلاعاتی همچون اهداف، ماموریت‌ها، موفقیت‌‌ها، وسعت سازمان، تعداد نیروی انسانی، ساختار سازمانی و نیازها بسیار اهمیت دارد. 
  • شناسایی نقاط همکاری
پس از شناخت، شناسایی نقاط مشترک برای شروع همکاری از اهمیت بسزایی برخوردار است. 
  • ارائه راهکار و پیشنهاد برای شروع همکاری
برای شروع همکاری پس از شناسایی مشکلات و چالش‌‌های شریک خود، می‌‌توانید با ارائه راهکار و یا کمک به رفع چالش، اعتماد وی را جلب کنید. 
  • همکاری‌ها را توسعه دهید

گام‌هایی برای همکاری بیشتر

پس از جلب اعتماد شریک خود، به‌‌دنبال راهکارهایی برای همکاری‌‌های بیشتر باشید. بدین منظور گام‌‌های زیر را اجرایی کنید.

گام اول: ایجاد شبکه ارتباطی

پیش از وقوع هر گونه چالش و مشکلی، شبکه‌‌ای از روابط را با نفرات مختلف تشکیل دهید تا در زمان بروز چالش‌‌های احتمالی قادر به استفاده از آن باشید. بنابراین پیش از هرگونه چالشی گروه‌‌ها و شبکه ارتباطی را شکل داده و با نحوه رفتار، علایق و قابلیت‌‌هایشان آشنا شوید.  

گام دوم: تعمیق روابط

در این گام، رابطه‌‌هایی که به هر روشی شکل گرفته‌‌اند را عمیق‌‌تر و تنگاتنگ‌‌تر کنید. جلسات ارائه گزارش، دعوت به ناهار دوستانه، برگزاری دوره‌‌های آموزشی مشترک و غیره از جمله راهکارهایی جهت تعمیق روابط می‌‌باشد.  

گام سوم: تعریف پروژه‌های جدید

پس از ایجاد شبکه همکاری و تعمیق روابط، بایستی با در نظر گرفتن نیاز طرفین، همکاری‌‌های مشترک بیشتری را ترتیب دهید. لازم است در اقدامات اولیه،  پروژه‌‌هایی با احتمال موفقیت بالا را در نظر بگیرید.  

گام چهارم: بکارگیری دروس آموخته

در نهایت از درس‌‌آموخته‌‌های موجود استفاده کنید و دانش‌‌های جدیدی را شکل داده و در اختیار سایرین قرار دهید. 

منبع: https://www.apqc.org/resource-library/resource-listing/power-partnership-how-km-and-process-can-work-not-against-0


نقش کلیدی مایکروسافت تیمز در تبادل اطلاعات و تجربیات کاری
نقش کلیدی مایکروسافت تیمز در تبادل اطلاع ...
بررسی زندگینامه کورت لوین و نظریات وی و ارتباط آن با مدیریت دانش
بررسی زندگینامه کورت لوین و نظریات وی و ...
هفدهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت دانش و سیستم‌های اطلاعاتی
هفدهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت دانش و ...
مدیران ارشد شرکت مبین انرژی خلیج فارس با روند پیاده‌سازی مدیریت دانش و نتایج ارزیابی بلوغ بر اساس مدل APO  آشنا شدند
جلسه ارزیابی بلوغ در شرکت مبین انرژی برگ ...
کاربرد نظریه شرطی سازی اسکینر در مدیریت دانش
کاربرد نظریه شرطی سازی اسکینر در مدیریت ...
جلسه تجربه‌نگاری و سامانه مدیریت دانش در مجتمع طلای موته
جلسه تجربه‌نگاری و سامانه مدیریت دانش در ...
پتروشیمی بندر امام
مهندس سنبل_پتروشیمی بندر امام
سازمان ما با هدف بهبود مدیریت دانش و جلوگیری از خروج اطلاعات ارزشمند، اقدام به پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش کرد. با همکاری نزدیک با شرکت مشاوران توسعه، توانستیم به نتایج قابل توجهی دست یابیم. از جمله این نتایج می‌توان به تحلیل دقیق شکاف دانش‌ها و مستندسازی دانش‌های سازمانی اشاره کرد. با این حال، در این مسیر با چالش‌هایی همچون نبود زیرساخت‌های فنی مناسب و فقدان انگیزه کافی در برخی از کارکنان مواجه شدیم که با راهنمایی‌های کارشناسان مشاور برطرف گردید.
صنایع یاس ارغوانی
مهندس طاهری- صنایع یاس ارغوانی
نظام جامع مدیریت دانش با همکاری سازنده و تعهد کاری مجموعه مشاوران توسعه آینده توسط شرکت مهندسی صنایع یاس ارغوانی در مدیریت امور فناوری اطلاعات بانک ملت، با موفقیت پیاده‌سازی شد.
با عنایت به این موضوع که استفاده افراد از فرآیندها و ابزارهای مدیریت دانش و مشارکت در این مهم کاملاً امری فرهنگی است؛ کماکان جهت مشارکت حداکثری همکاران و اثربخش‌سازی دانش‌ها و تجارب اشتراک‌گذاری‌شده در ابتدای مسیر هستیم. همچنین امیدواریم با همکاری و رهنمودهای ارزنده تیم مشاوران توسعه آینده به موفقیت کامل در این مسیر نائل آییم

 
شرکت پتروشيمی رازی
مهندس اقتداریان- شرکت پتروشيمی رازی
مشاوران توسعه آینده به‌عنوان اولین شرکت ایرانی که از سال ۱۳۸3 در حوزه مدیریت دانش فعالیت داشته، توانسته است با بکارگیری روش‌های نوین و به‌روزآوری شیوه‌های کاری در صنایع بزرگ کشور ایفای نقش نماید. این نقش آفرینی با کشف، استخراج و غنی‌سازی دانش سازمانی و بهبود روش‌های انجام کار، به شکل چشم‌گیری در طیف وسیعی از مشتریان منجر به کاهش دوباره‌کاری‌ها، افزایش مزیت رقابتی و تاب‌آوری آن‌ها در فضای کسب‌و‌کار شده است.
شرکت ملی گاز ایران
مهندس صدری- شرکت ملی گاز ایران
جمع‌آوری قریب به 1500 بسته دانشی ارزشمند از 50 مدیر ارشد و خبره شرکت ملی گاز ایران ،کاری دشوار اما کم نظیر بود که تیم اجرایی و کارشناسان به خوبی از عهده آن بر آمدند.
پتروشیمی نوری
مهندس کشاورزیان-پتروشیمی نوری
شرکت پتروشیمی نوری با هدف حفظ دانش و تجارب کارکنان خود، اقدام به پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش نمود. با همکاری شرکت مشاوران توسعه آینده، این شرکت توانست به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد. مشاوران توسعه آینده با ارائه مشاوره‌های تخصصی و طراحی ابزارهای مناسب، نقش کلیدی در این پروژه ایفا کردند. از جمله دستاوردهای این همکاری می‌توان به بومی‌سازی سیستم مدیریت دانش، ایجاد ساختار مناسب برای دانش و آموزش پرسنل اشاره کرد. با این حال، چالش‌هایی همچون ایجاد انگیزه در برخی از کارکنان نیز وجود داشته است که با حمایت مدیریت ارشد برطرف شده است.
شهرداری منطقه 10
مهندس شریف زاده- شهرداری منطقه 10
در سال ۱۳۹۱ به همت اداره آموزش شهرداری منطقه ۱۰ تهران، سیستم مدیریت دانش شهرداری منظقه ۱۰ راه‌اندازی شد. با همکاری شرکت مشاوران توسعه آینده مراحل شناخت، SWOT، شناسایی فیلدهای دانشی شهرداری، مصاحبه با خبرگان و... انجام پذیرفت و در نهایت با نصب نرم‌افزار مدیریت دانش، سامانه شهرداری منطقه ۱۰ راه‌اندازی شد. شهرداری منطقه ۱۰ تهران اولین شهرداری در سراسر کشور است که دارای این سامانه بوده و به‌طور فعالانه نسبت به استخراج و اشتراک دانش کارکنانش اقدام می‌نماید.  توسعه مشارکت عمومی کارکنان در فرآیندهای سازمانی، توسعه یادگیری در سطح کارکنان، پرهیز از دوباره‌کاری، کاهش هزینه‌ها و... بخشی از ثمرات راه‌اندازی این سیستم می‌باشد.
فولاد خوزستان
مهندس قنواتی-فولاد خوزستان
کامل شدن طرح مدیریت دانش با موفقیت چشمگیر، نتیجه همکاری نزدیک سازمان با شرکت مشاوران توسعه آینده است. این شرکت با ارائه مشاوره‌های تخصصی و پیاده‌سازی ابزارهای لازم، نقش کلیدی در این موفقیت داشته است. همکاری با مشاوران توسعه آینده، به سازمان کمک کرده تا به اهداف خود دست یافته و فرهنگ یادگیری و اشتراک‌گذاری دانش را در سازمان نهادینه کند. یکی از دستاوردهای مهم این همکاری، بهبود مستندسازی رویه‌ها و ایجاد بستری برای اشتراک‌گذاری دانش در سازمان است. این پروژه نشان می‌دهد که همکاری با متخصصان مدیریت دانش، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد خود را بهبود بخشند.
پایانه‌های نفتی ایران
مهندس مهدوی- پایانه‌های نفتی ایران
با هدف ایجاد فرهنگ دانش‌محور در سازمان، اقدام به پیاده‌سازی مدیریت دانش کردیم. همکاری با شرکت مشاوران توسعه، نقش مؤثری در موفقیت این پروژه داشت. این شرکت با ارائه راهکارهای تخصصی، آموزش‌های هدفمند و پشتیبانی مداوم، ما را در ارزیابی وضعیت موجود، طراحی و اجرای سیستم مدیریت دانش، و رفع چالش‌های موجود یاری کرد. با همراهی مشاوران، توانستیم انگیزه کارکنان را برای مشارکت در این فرآیند افزایش داده و فرهنگ اشتراک‌گذاری دانش را در سازمان نهادینه کنیم. در نتیجه این همکاری، سازمان ما به سوی یک سازمان دانش‌محور و یادگیرنده در حرکت است.
وزارت راه و ترابری
دکتر جعفرپور- مدیر دانش اسبق وزارت راه و ترابری
آینده شرکت مشاوران توسعه آینده در حوزه مدیریت دانش بسیار درخشان است. این شرکت آغازگر خوبی برای مدیریت دانش در ایران بوده است.
راهداری و حمل و نقل جاده‌ای
دکتر فلاح کهن- مسئول مدیریت دانش سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای

کادر مجرب و دانش آموخته شرکت مشاوران توسعه آینده با پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش و استقرار نرم‌افزار مرتبط به همراه ارائه بیش از ۱۶۰۰ نفر ساعت آموزش و ثبت ۱۸۰ بسته دانشی گامی بلند در جهت دستیابی به اهداف دانشی و ارتقاء بینش کارکنان سازمان برداشته است.
 
هلدینگ کشاورزی پارس
مهندس تهرانخواه- هلدینگ کشاورزی پارس
شرکت گسترش کشاورزی و دامپروری فردوس پارس با همکاری شرکت مشاوران توسعه آینده، توانست ضمن جمع‌آوری تجربیات مربوط به "طراحی و ساخت گلخانه‌ها" بستر نرم‌افزاری مناسبی را برای درج تجربیات جدید طراحی گلخانه‌ها ایجاد و مورد بهره‌برداری قرار دهد.
شرکت گسترش انرژی پاسارگاد
مهندس شعبان _ شرکت گسترش انرژی پاسارگاد
نظام جامع مدیریت دانش از سال ۱۳۹۸ در شرکت گسترش انرژی پاسارگاد با همکاری شرکت مشاوران توسعه آینده و با هدف بهبود جریان دانش بین معاونت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه آغاز شد. با توجه به پراکندگی شرکت‌های زیرمجموعه و چالش‌های مرتبط با انتقال تجارب و درس‌آموخته‌ها، این سیستم به گونه‌ای طراحی شد که از تکرار اشتباهات و تحمیل هزینه‌های اضافی جلوگیری کند. اجرای پایلوت این طرح در شش شرکت زیرمجموعه و پروژه‌های بزرگ قشم نتایج ملموسی داشت؛ از جمله تسهیل جریان دانشی، شناسایی نخبگان، و ایجاد انگیزه در کارکنان برای به اشتراک‌گذاری دانش. همچنین، تدوین کتاب "گنجینه تجارب IGAT6" به عنوان مرجعی برای تجارب گذشته، از دیگر دستاوردهای مهم این پروژه بود.
شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب)
دکتر لطیفی- شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب)
به دنبال گسترش فعالیت‌های شرکت ساتکاب، ایجاد بانک دانشی و آشنایی افراد با تکنیک‌های مدیریت دانش امری الزامی محسوب می‌شد که شرکت مشاوران توسعه آینده با ارائه خدمات تخصصی در این حوزه توانست ما را در این امر یاری کند.
شرکت پالایش نفت آبادان
دکتر خواجه‌وندی-شرکت پالایش نفت آبادان
شرکت پتروشیمی نوری با هدف حفظ دانش و تجارب کارکنان خود، اقدام به پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش نمود. با همکاری شرکت مشاوران توسعه آینده، این شرکت توانست به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد. مشاوران توسعه آینده با ارائه مشاوره‌های تخصصی و طراحی ابزارهای مناسب، نقش کلیدی در این پروژه ایفا کردند. از جمله دستاوردهای این همکاری می‌توان به بومی‌سازی سیستم مدیریت دانش، ایجاد ساختار مناسب برای دانش و آموزش پرسنل اشاره کرد. با این حال، چالش‌هایی همچون ایجاد انگیزه در برخی از کارکنان نیز وجود داشته است که با حمایت مدیریت ارشد برطرف شده است.
مهندس اسدی-مجتمع صنعتی اسفراین
شرکت مشاوران توسعه آینده با همکاری مجتمع صنعتی اسفراین، موفق به پیاده‌سازی موفق سیستم مدیریت دانش شد. این پروژه با هدف ایجاد یک حافظه دانشی سازمان و بهبود دسترسی کارکنان به اطلاعات آغاز شد. با کمک مشاوران توسعه آینده، این شرکت توانست به اهداف خود در زمینه مدیریت دانش دست یابد. از جمله دستاوردهای این پروژه می‌توان به افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و بهبود عملکرد کلی سازمان اشاره کرد. این موفقیت نشان می‌دهد که با استفاده از ابزارها و روش‌های مناسب و همکاری با مشاوران خبره، می‌توان به راحتی دانش را در سازمان مدیریت کرد و از آن برای بهبود عملکرد و نوآوری استفاده کرد.
مهندس رضوی‌پور-شرکت فراطرح فولاد
پروژه استقرار مدیریت دانش در فراطرح فولاد با هدف بهبود فرایندهای سازمانی و ثبت تجارب کارکنان، با همکاری تیم مشاوران توسعه آینده از زمستان 1401 آغاز شد. مشاوران با ارائه راهکارهای تخصصی و آموزش پرسنل، نقش مهمی در موفقیت این پروژه ایفا کردند. از جمله دستاوردهای این همکاری می‌توان به بهبود مستندسازی رویه‌ها و ایجاد بستری برای اشتراک‌گذاری دانش در سازمان اشاره کرد. این پروژه نشان داد که همکاری با متخصصان مدیریت دانش می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند تا به اهداف خود دست یابند.
مهندس خطیب-شرکت آب منطقه‌ای تهران
شرکت ما با هدف حفظ دانش و تجارب ارزشمند کارکنان خود و جلوگیری از اتلاف منابع، اقدام به پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش نمود. با همکاری شرکت مشاوران توسعه آینده، توانستیم به موفقیت‌های چشمگیری دست یابیم. مشاوران توسعه آینده با ارائه مشاوره‌های تخصصی و طراحی ابزارهای مناسب، نقش کلیدی در این پروژه ایفا کردند. از جمله دستاوردهای این همکاری می‌توان به بومی‌سازی سیستم مدیریت دانش، ایجاد ساختار مناسب برای دانش و آموزش پرسنل اشاره کرد. با این حال، چالش‌هایی همچون ایجاد انگیزه در برخی از کارکنان نیز وجود داشته است که با حمایت مدیریت ارشد برطرف شده است.
مهندس گرزین- شرکت آب منطقه‌ای گلستان
با همکاری شرکت مشاوران توسعه، سازمان ما موفق شد فرهنگ ثبت و اشتراک‌گذاری دانش را نهادینه کند. دستاوردهای این همکاری شامل آموزش روش‌های دانش‌نویسی، ثبت تجارب، ایجاد بستری برای به اشتراک‌گذاری دانش و برگزاری جلسات مستندسازی تجارب بود. چالش‌های اولیه مانند عدم انگیزه و درک ناکافی از اهمیت مدیریت دانش با راهنمایی‌های مشاوران برطرف شد. حمایت مدیریت ارشد، مشارکت کارکنان و استفاده از ابزارهای مناسب از عوامل کلیدی موفقیت بودند. ارزیابی‌ها نشان داد که پیاده‌سازی مدیریت دانش منجر به افزایش بهره‌وری و رضایت‌مندی کارکنان شده است. پیشنهاد می‌شود سازمان‌هایی که قصد پیاده‌سازی مدیریت دانش را دارند با شرکت‌های مشاور تخصصی همکاری کنند.
سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور
مهندس توکلی _ سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور
سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با هدف حفظ و بهره‌برداری بهینه از دانش و تجربیات ارزشمند کارکنان خود، اقدام به پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش نمود. با همکاری تنگاتنگ شرکت مشاوران توسعه، این سازمان توانست نرم‌افزاری کارآمد را برای مدیریت دانش مستقر کند که امکان ثبت، طبقه‌بندی و اشتراک‌گذاری دانش را برای همه کارکنان فراهم می‌کند. با وجود چالش‌های اولیه، با آموزش‌های تخصصی و ایجاد فرهنگ‌سازی مناسب توسط مشاوران، این چالش‌ها برطرف شد. در نتیجه این همکاری، سازمان زمین‌شناسی گامی بزرگ در جهت تبدیل شدن به یک سازمان دانش‌محور برداشته و قادر است تصمیمات بهتر و دقیق‌تری اتخاذ کند.
مهندس کلهر- شرکت سیمان تهران
سازمان ما با هدف حفظ و بهره‌برداری بهینه از دانش و تجربیات کارکنان، اقدام به پیاده‌سازی سیستم مدیریت دانش کرد. با همکاری نزدیک با شرکت مشاوران توسعه، توانستیم به نتایج قابل توجهی دست یابیم. از جمله این نتایج می‌توان به ایجاد یک پایگاه دانش مرکزی و آموزش‌های تخصصی دانش‌نویسی اشاره کرد. با این حال، در این مسیر با چالش‌هایی همچون کمبود منابع و مقاومت فرهنگی مواجه شدیم که با راهنمایی‌های کارشناسان مشاور برطرف گردید.
هلدينگ میدکو

هلدینگ میدکو از اوایل دهه نود توسعه مدیریت دانش را با همکاری مشاوران توسعه آینده آغاز نمود. اجرای مدیریت دانش در میدکو با یک پروژه پایلوت در سطح ستاد آغاز شد و به سرعت در شرکت های زیرمجموعه توسعه پیدا...

پتروشیمی نوری

شرکت پتروشیمی نوری چهارمین شرکت آروماتیک ایران است که به‌عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده مواد آروماتیکی  در ایران و یکی از بزرگ‌ترین مجتمع‌های آروماتیکی در دنیا شناخته می‌شود...

پالایش نفت تهران

شرکت پالایش نفت تهران به عنوان یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین پالایشگاه‌های کشور از سال ۱۳۸۷ سفر مدیریت دانشی خود را با مشاوران توسعه آینده آغاز نمود. در آن سال‌ها بسیاری در مورد کارایی ا...

صنایع مس شهید باهنر

عدم مشارکت نیروی انسانی در فعالیت‌های مدیریت دانش به عنوان یکی از چالش‌های سازمانی شناخته شده است. لذا بسیاری از سازمان‌های کشور به هنگام پیاده‌سازی مدیریت دانش در سازمان خود با ای...

مجتمع صنعتی اسفراین

مجتمع صنعتی اسفراین  به عنوان بزرگترین واحد تولید کننده مقاطع و قطعات فولاد آلیاژی  در کشور، یکی از واحد‌های عظیم صنعتی است که در شهرستان اسفراین، واقع در کیلومتر 12 جاده اسفراین به بجن...

شرکت فراطرح فولاد

گروه فراطرح از سال 1376 مشغول به فعالیت در حوزه فولاد و آهن‌آلات برای رفع نیازهای زیرساختی ایران است. این گروه با تعهد به توسعه پایدار و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز جهان در زنجیره فول...

شرکت آب منطقه‌ای فارس

اولین سازمان یا تشکیلات اداری که برای اداره امور مربوط به آب در کشور ایجاد شد، بنگاه مستقل آبیاری نام گرفت. ضوابط و مقررات و اختیارات این تشکیلات در اردیبهشت 1322 به تصویب رسید. در اسفندماه 1342 لایحه...