شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) براساس بندهای "الف"، "ج" و "ه" ماده 4 اصلاحی اساسنامه شرکتهای برق منطقهای در سال 1347 تاسیس شد. اما در سال 1390 براساس تصمیم مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام منحل شد.
پس از مدتی در سال 1392 با تصویب هیئت محترم وزیران، وزارت نیرو موظف شد تا با هدف توسعه رقابت در بخشهای تولید و توزیع، این شرکت را با اصلاح اساسنامه احیا کند. خط مشی و برنامه راهبردی این شرکت نیز در 5 حوزه "انتقال و بومیسازی فناوریهای نوین و ساخت داخل"، "توسعه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی"، "فناوری اطلاعات و ارتباطات"، "توسعه رقابت و تنوعبخشی به تولید" و "نظام بیمههای تخصصی" به تایید و تصویب وزیر نیرو وقت رسید.
اهمیت سرمایههای دانشی در این شرکت، مدیران را بر آن داشت تا در سال 1398 و در راستای ثبت، نگهداری، به اشتراکگذاری و بهکارگیری دانشهای تولیدشده، پیادهسازی طرح جامع مدیریت دانش را در 7 فاز اجرایی شامل: تشکیل تیم اجرایی پروژه، سنجش بلوغ مدیریت دانش و استخراج درخت فیلدهای دانشی، طراحی ساختار سازمانی و رویههای مدیریت دانش، فرهنگسازی و آموزش برای ثبت، تسهيم و اخذ دانش، تشکیل و راهبری انجمنهای خبرگی، طراحی و تدوین روش اجرایی مدیریت دانش پروژه و نصب و استقرار نرمافزار جامع مدیریت دانش، در دستور کار قرار دهند.
پس از پایان طرح جامع مدیریت دانش در مهرماه 1399، به منظور تداوم فعالیتهای مدیریت دانش و توسعه آنها "طرح مستندسازی تجارب مدیریتی خبرگان" با تمرکز بر موضوعات کلیدی و با استفاده از متدولوژی "اکتساب دانش انسان محور" در قالب 5 فاز عملیاتی شامل: تشکیل تیم اجرایی، مطالعات اولیه و برنامهریزی طرح، استخراج محورهای اصلی مصاحبه و تقویم مصاحبهها، انجام مصاحبهها و مستندسازی تجارب، تدوین کتابچههای دانشی و طراحی و پیادهسازی فایل چند رسانهای و ورود درسآموختهها به نرمافزار مدیریت دانش آغاز شد.