بانک آینده


بانک آینده به عنوان بانکی موفق و نوگرا در سیستم پولی و مالی کشور و با بهره‌گیری از پرسنل جوان و تحصیل‌کرده در حوزه‌های مختلف، در مدت زمان کوتاه توانسته رضایت مشتریان خود را کسب نماید. چالش‌های کاری، تغییرات و تجارب به‌دست آمده در دو حوزه‌ی سازمانی و مشتری، مدیران محترم بانک را بر آن داشت تا با جدیت تمام، مقوله‌ی مدیریت دانش را در هر دو حوزه پیگیری و به‌صورت فرآیندی مستمر در تار و پود فعالیت‌های بانک، پیگیری نمایند. بر این اساس و با همکاری تیم خبره مشاوران توسعه آینده، در سال 1394 طرحی هشت ماهه تعریف و اقدامات اجرایی آن از اواسط آبان ماه شروع شد.
پیاده سازی طرح جامع مدیریت دانش در بانک آینده دارای 6 فاز اجرایی از جمله طراحی و تشکیل شبکه های دانشی بود. در این فاز به منظور ایجاد زمینه‌ی مناسب برای به اشتراک‌گذاری دانش‌های ضمنی افراد و تبدیل آن به دانش آشکار جمعی و همچنین جذب دانش‌های بیرونی، گروه‌های تخصصی و انجمن‌های خبرگی براساس فیلدهای دانشی کلیدی شناسایی شده، تشکیل و راهبری شد. انجمن‌های خبرگی به عنوان یکی از مباحث روز ادبیات مدیریت دانش، یکی از الزامات اجرایی جهت خلق و توسعه دانش‌های نوین سازمانی و محیط مناسب جهت تمرکز و به‌روزسانی دانش‌های پیشین سازمان و کسب و کار هستند.

پیاده‌سازی نظام جامع مدیریت دانش در بانک آینده

در جلسات انجمن‌ خبرگی، اعضای انجمن به تبادل دانش و تجربیات خود در زمینه‌ی تخصصی مشترک پرداختند که این امر به افزایش سطح درک و دانش اعضا کمک نمود. اعضا در این جلسات به بررسی و بحث پیرامون مسائل و چالش‌های مشترک در حوزه‌ی تخصصی خود پرداختند و به دنبال یافتن راه‌حل‌های مناسب بودند. جلسات انجمن‌های خبرگی سبب ایجاد ارتباطات و شبکه‌سازی بین اعضا شد که توانست به تسهیل تبادل دانش و همکاری‌های آتی کمک کند. 
طراحی و تشکیل شبکه‌های دانشی در بانک آینده شامل گام‌هایی از جمله موارد ذیل بود:
•    شناسایی حوزه‌های تخصصی با اولویت بالا
•    تعیین خبرگان کلیدی هر حوزه
•    طراحی و تکمیل شناسنامه انجمن‌های خبرگی
•    تعیین موضوعات جلسات انجمن خبرگی
•    برگزاری جلسات اولیه
•    تعیین موضوعات و برنامه زمان‌بندی تداوم جلسات انجمن‌های خبرگی
•    تدوین دستورالعمل تشکیل انجمن‌های خبرگی
•    تدوین خلاصه آموزشی به منظور آشنایی اعضای شرکت کننده با مفاهیم و چگونگی تشکیل انجمن‌های خبرگی
به کمک تبادل دانش و تجربیات در این جلسات، اعضا توانستند عملکرد خود را بهبود بخشند و به اهداف سازمانی نزدیک‌تر شوند. همچنین محیط تعاملی و تبادل دانش در انجمن‌های خبرگی، منجر به ایده‌های نوآورانه و خلاقانه برای حل مسائل سازمانی شد. در مجموع، اجرای موفق جلسات انجمن‌های خبرگی باعث ارتقای سطح دانش، تسهیل همکاری‌ها، بهبود عملکرد و افزایش نوآوری در بانک آینده شد.