شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران


شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) در تاريخ ۲۲ ديماه ۱۳۶۴ به نام “شرکت سهامی خاص تهيه مواد غير فلزی” ثبت و سپس به “شرکت تهيه و توليد مواد معدنی ايران” تغيير نام يافت. کلیه معادن و شرکت‌های تولید کننده زغال‌سنگ و سنگ آهن کشور اعم از چادرملو، گل‌گهر، زغال‌سنگ طبس، زغال‌سنگ کرمان و … جزوء زیر مجموعه های تهیه و تولید اولیه فولاد ایران بود که این شرکت‌ها واگذار شدند .پس از واگذاری این شرکت‎‌ها تمرکز اصلی تهیه و تولید ، تولید مواد اولیه فولاد کشور شده است. از جمله دستاوردهای مهم این شرکت می توان به ایجاد تحول در تولید و بهره برداری از مجتمع های معدنی در اجرای استراتژی برون سپاری و واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی اشاره نمود. در این استراتژی، شرکت با ایجاد هم افزایی با بخش خصوصی توانمند و مدیریت و نظارت موثر و کارآمد در مدت زمانی کمتر از دوسال به نتایج حائز اهمیت و در خور توجهی در افزایش تولید، افزایش اشتغال و سوددهی در مجتمع ها دست یافت.

پیاده‌سازی مدیریت دانش در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی

طرح استقرار نظام جامع مدیریت دانش در شرکت‌ها و زیرمجموعه‌های شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران  به مدت 10 ماه در سال 1397 با همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و شرکت مشاوران توسعه آینده به طول انجامید. مدیریت دانش در شرکت‌های زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با چشم انداز راهبری و هدایت فرآیندهای مدیریت دانش در ابعاد فرهنگ‌ سازمانی، ساختار سازمانی و فناوری اطلاعات پیاده‌سازی شد. پیاده‌سازی مدیریت دانش شامل اهداف اصلی ذیل اجرا گردید:
•    سازماندهی دانش‌های تولید شده حین فرآیندها و پروژه‌های کاری شامل جمع‌آوری ، ارزیابی، دسته‌بندی و بازیابی آن‌ها توسط نرم افزاری جامع مدیریت دانش در جهت تولید بانک دانش
•    شناخت فیلدهای دانشی و اندازه‌گیری دانش تولید شده در هر فیلد به صورت خودکار توسط نرم‌افزاری جامع مدیریت دانش
•    ایجاد نقشه دانش سازمانی به گونه‌ای که دانسته شد در حوزه‌ی کاری شرکت‌ها زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و فیلد‌های دانشی آن، چه کسی، چه چیزی می‌داند و در کجاست؟
•    تلاش برای جلوگیری از انجام دوباره‌ کاری‌ها و اتلاف سرمایه‌های فکری و مادی
•    بهبود مکانیزه کردن نظام پاداش‌دهی مادی و ارزشی دانش
•    عدم اتلاف سرمایه‌های دانشی با بازنشسته شدن و یا خروج کارکنان کار 
درادامه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در راستای تعهد خود به نوآوری و بهره‌وری، اقدام به توسعه طرح مدیریت دانش خود نموده و این طرح که با همکاری شرکت مشاوران توسعه آینده در حال اجرا می‌باشد. هدف از این طرح، ایجاد یک فرهنگ سازمانی مبتنی بر دانش است که در آن، کارکنان به راحتی می‌توانند به دانش مورد نیاز خود دسترسی پیدا کرده و از آن برای بهبود عملکرد خود و سازمان استفاده کنند.