شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران یکی از شرکتهای زیر مجموعه
وزارت راه و شهرسازی است که وظیفه نگهداری و تعمیر و همچنین بهرهبرداری از شبکه راهآهن ایران را برعهده دارد. این شرکت، سهامی خاص بوده و به موجب قانون مصوب مجلس شورای ملی ایران در ۱۶ اسفند ۱۳۵۵ تأسیس و در این اساسنامه شرکت نامیده شدهاست.
راهآهن جمهوری اسلامی ایران پیرو بند 16 سیاستهای کلی نظام در بخش مدیریت نظام اداری و همچنین تاکید برنامه جامع اصلاح نظام اداری بر بهبود در نظامها و فناوریهای مدیریتی و لزوم طراحي و استقرار نظام مديريت دانش و جمعبندي تجارب در دستگاههاي دولتي، پروژه مطالعه و استقرار نظام جامع مدیریت دانش را در 7 فاز اجرایی شامل شناخت سازمان، ارزیابی وضعیت موجود و شناسایی حوزههای دانش کلیدی، تبدیل فرآیندهای منتخب سازمان به فرآیندهای دانشمحور، طراحی ساختار، نقشها و تدوین دستورالعملهای مدیریت دانش در ستاد و مناطق، فرهنگسازی و
آموزش و انگیزش مدیریت دانش، پیادهسازی ساختار و تشکیل و راهبری شبکههای دانشی، استقرار سامانه جامع نرمافزاری مدیریت دانش و اندازه گیری میزان اثر بخشی مدیریت دانش در سازمان در تیرماه 1399 آغاز کرد.
برگزاری همایش مدیریت دانش در راهآهن جمهوری اسلامی ایران
حمایت مدیران سازمان از مدیریت دانش و ایجاد ساختار مشخص برای راهبری و اجرای مدیریت دانش از عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش در سازمانهای ایرانی میباشد. همایش مدیریت دانش برای دستیابی به اهداف مطرحشده، معرفی پروژه به مدیران و دستاندرکاران، بیان انتظارات و الزامات برای موفقیت پیادهسازی، با حضور مدیرعامل محترم راهآهن کشور و معاونان ایشان به صورت حضوری و همچنین مدیران کل مناطق 21 گانه راهآهن، مدیران ارشد دانشی مناطق و ستاد و سفیران دانشی راهآهن به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
در این همایش، مدیرعامل محترم راهآهن، جناب آقای مهندس رسولی حمایت همه جانبه خود از پروژه مدیریت دانش را اعلام کرده و بر لزوم موفقیت پروژه در پیشرفت صنعت ریلی کشور و افزایش بهرهوری تاکید داشتند. آقای دکتر نظافتی مدیرعامل شرکت مشاوران توسعه آینده، ضمن تشریح چرایی و مدل پیادهسازی مدیریت دانش در راهآهن، فازهای پروژه و انتظارات از سطوح مختلف مدیریتی در موفقیت پروژه را مطرح کردند.
رویدادهای داستانسرایی سازمانی در راه آهن جمهوری اسلامی ایران
سه شنبههای فناورانه ریلی
راهآهن جمهوری اسلامی ایران در ادامه تلاشهای خود برای توسعه فعالیتهای
مدیریت دانش، راهحل داستانسرایی سازمانی را اجرایی نمود. از این پس راه آهن جمهوری اسلامی هر سه شنبه از ساعت 9 تا 10:30، فضایی برای ارائه داستانهای موفقیت، نوآوریها و تجارب پرسنل خود در ادارات ستادی و ۲۱ منطقه عملیاتی، تحت عنوان رویدادهای انتقال تجربه فراهم میآورد. این اولین تجربه ملی از رویدادهای داستانسرایی در سازمانهای بزرگ ایرانی محسوب میشود. تیمهای ارائه دهنده این رویدادها بر اساس فراخوانهای توزیع شده، پس از طی فرآیند ارزیابی انتخاب خواهند شد. هر گروه ارائه دهنده ۱۰ دقیقه برای ارائه دستاورد دانشی خود وقت دارد و تمامی ۲۱ منطقه راه آهن بصورت آنلاین این رویداد را از طریق سیستم ریل تی وی خواهنددید.
محل برگزاری این رویدادها در مرکز جهادی پیشرفت راه آهن در ساختمان مرکزی راه آهن است. رویدادهای انتقال تجربه را مرکز توسعه، آموزش و فناوری راهآهن راهبری نموده است. دانشگاه شهید بهشتی و شرکت دانشبنیان مشاوران توسعه آینده افتخار همراهی و توسعه راهحلهای مدیریت دانش به همراه این تیم توانمند در راه آهن جمهوری اسلامی از ابتدای سال جاری داشته است.
رونمایی از «سامانه مدیریت دانش» در راهآهن جمهوری اسلامی
در راستای اجرای فعالیتهای این پروژه و پس از نصب و استقرار سامانه مدیریت دانش، این سامانه با حضور مدیرعامل، معاونین و مناطق ستادی در ستاد تهران راهآهن جمهوری اسلامی در 2 شهریور 1400 رونمایی شد. جناب آقای مهندس رسولی مدیرعامل محترم راهآهن، ضمن اشاره به حمایت همهجانبه خود از مدیریت دانش، بر لزوم مشارکت کلیه مدیران و کارکنان تاکید کردند.
در ادامه پس از ارائه گزارش از روند پیشرفت پروژه توسط سرکارخانم قیومی رئیس مرکز توسعه، آموزش و فناوری سامانه مدیریت دانش راهاندازی شد.