پودمان تخصصی مدیریت دانش در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، صنعتی تخصصگرا و تجربهمحور است که نیروی انسانی بهعنوان مهمترین دارایی دانشی سازمان قلمداد میکند. به حداقل رساندن هزینه و زمان در اجرای بهینه فعالیتهای تخصصی، ضمن دستیابی به کیفیت مطلوب، از ضرورتهاي مورد توجه مدیران این صنایع است. با توجه به پيشرفتهاي سريع فناوری، پراكندگي جغرافيايي، تنوع تجهیزات و تعداد زياد كاركنان در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، مديريت دانش میتواند نقش بسيار مهمي را در تحقق اهداف صنایع بالادستی و پاییندستی ایفا كند. هم اكنون بسياري از شركتهاي نفتي پیشرو در جهان مانند شل، بریتیش پترولیوم، شورون و ... فرآیندها و راهکارهای مديريت دانش را اجرایی و تيمهاي مديريت دانش را در ساختار سازماني خود، نهادينه كردهاند. درکشور ما نیز دستیابی به جایگاه اول در منطقه، متناسب با اهداف سند چشمانداز توسعه و افق 1404 و همچنین موقعیت ممتاز پروژههای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، اهمیت دو چندان برقراری نظام مدیریت دانش در این صنایع را نشان میدهد.
در راستای توسعه مفاهیم مدیریت دانش و بهرهگیری از آن در سازمانهای ایرانی، مشاوران توسعه آینده بر مبنای تجربه اجرای 80 طرح مدیریت دانش در کشور و بیش از 13 سال سابقه پیادهسازی مدیریت دانش در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، "پودمان تخصصی مدیریت دانش" را طراحی کرده است که طی آن مدیران و کارشناسان میتوانند تجربه یادگیری تعاملی را پیرامون موضوعات کلیدی مدیریت دانش کسب کنند. برخی از سرفصلهای این دوره آموزشی به شرح ذیل میباشد:
1.باز تعریف مدیریت دانش در استانداردهای جهانی (EFQM, ISO 9001:2015, AS 5037-2005)
2.مدیریت تجارب و آموزههای سازمانی: راهکارهای خلاقانه شرکت شل نظیر مدیریت دانش پروژهها (Project Knowledge Management) و مدیریت درسآموختهها (Lesson Learned Management)
3.نقشهراه مدیریت دانش در سازمانهای نفتی بر مبنای تحلیل استراتژی کسبوکار
4.راهکارهای نرمافزاری مدیریت دانش: مقایسه نرمافزارهای داخلی (نرمافزار مدیریت دانش شرکت پالایش نفت تهران، پتروشیمی بندر امام و ...) و خارجی (نرمافزار مدیریت دانش شرکت شل